Varus-equin  ·   Luxatie de sold  ·   Chirurgie  ·   Scolioza  ·   Neuromotor  ·   Recuperare  
centru specializat
Recuperare neuro-motorie
Dr. Andra Dinu
Fiziokinetoterapeut, Doctorand in Medicina
Pasul patru

Copilul neurologic necesita o urmarire in echipa, de aceea este necesar ca evaluarile initiale sa fie facute de o echipa multidisciplinara pentru stabilirea obiectivelor globale si specifice, iar apoi dupa atingerea obiectivelor pe termen scurt, aceeasi echipa multidisciplinara sa reevalueze pacientul pentru stabilirea obiectivelor in continuarea evolutiei catre recuperare.


Specializarile echipei multidisciplinare

Medicul ortoped pediatru urmăreste dezvoltarea copilului din momentul nasterii pană la varsta de 18 ani atunci cand scheletul osos isi opreste cresterea.

Medicul neurolog pediatru are in vedere evaluarea neurologică a nou-născutului, sugarului, copilului si adolescentului pentru a evidentia modificarile sau achizitiile corespunzatoare fiecarei etape de dezvoltare locomotorie si neurologica.

Medicul logoped are in vedere utilizarea si urmarirea rezultatelor ca urmare a unor tehnici si terapii ocupationale - este un tratament ce se concentrează in a ajuta pacientii pentru a dobandi independentă in toate zonele de activitate pe care le desfăsoară. Terapia ocupatională oferă copiilor metode variate, activităti plăcute, distractive, pentru a imbogăti deprinderile cognitive, fizice si motorii si pentru a spori increderea in sine.

Psihoterapeutul are in vedere principiile de crestere a copilului din perspectiva psihologiei individuale.

Investigatii specifice: Analiza computerizata statica si dinamica, precum si testarea electromiografica a fortei musculare, vin sa completeze evaluarea clinica.Valoarea acestora consta in aportul de informatii de finete, in inregistrarea lor la evaluarea initiala si in posibilitatea pe care o ofera de a urmari evolutia pacientului dupa aplicarea tratamentului orthopedic si mai ales de recuperare (kinetoterapia,hidroterapia, electroterapia).

Recuperarea medicala pediatrica joaca un rol important in viata copiilor cu afectiuni ortopedice si mai ales neurologice, inca din primele zile de viata. Marea majoritate a acestor afectiuni pot fi tratate cu succes daca tratamentul de recuperare se initiaza cat mai curand dupa nastere, In functie de tipul afectiunii, de gravitate si de varsta se pot aplica diverse asocieri ale metodelor de recuperare ( kinetoterapia, hidroterapia, electroterapia de tonifiere, etc.) Atunci cand exista o dezvoltare intarziata a copilului, terapiile complementare ajuta si imbunatatesc evolutia si dezvoltarea cognitiva si neuro psihica ( terapia ocupationala, logopedia, terapia Abba, etc.).
Dr. Andra Dinu

+50 cazuri grave neurologice tratate cu succes
+350 cazuri ortopedice si neurologice anual
+15 ani de experienta profesionala
__________________________________________________________________________________________
• Atestat international PONSETI in tratamentul piciorului stramb congenital Varus Equin
• Atestat international Prechtl in evaluarea neuro-motorie a prematurului, a nou-nascutului si a bebelusului
• Terapeut Vojta in formare
• Curs de analiză posturala - Dezvoltarea programelor de urmărire a posturii și mersului pentru copilul scolar
Ce pasi trebuie urmariti in tratamentul corect al unui caz neuro-motor.
Pasul unu
Asigura-te ca ai primit un diagnostic corect!
Pasul doi
Asigura-te ca alegi specialistul potrivit!
Pasul trei
Urmareste cu atentie obiectivele
Pasul patru
Alege echipa multidisciplinara
Copyright © Orto-Clinic 2016  ·  Toate drepturile rezervate  ·  0213 241 419  ·   please enable javascript to view  ·  by yetika.net