Varus-equin  ·   Luxatie de sold  ·   Chirurgie  ·   Scolioza  ·   Neuromotor  ·   Recuperare  
centru specializat
Picior congenital Varus-Equin
Dr. Valentina Contanu
Medic Specialist Ortopedie Pediatrica
Pasul doi
  1. Metoda Ponseti consta in aplicarea de gipsuri peste genunchi, cu genunchiul indoit la 90 grade. 

  2. Numarul de gipsuri variaza intre 3 si 7 imobilizari gipsate, cu durata de maxim 7 zile fiecare gips. Un medic experimentat v a aplica 3-4 gipsuri, maxim 5 in cazurile severe cu rigiditatea deformarii. Un medic mai putin experimentat, va aplica mai multe gipsuri,chiar mai mult de 7 gipsuri, ceea ce ne indica faptul ca nu se aplica correct metoda si poate duce la complicatii ulterioare, de la leziuni de piele pana la agravarea deformarii,ce transforma varusul equin intr-un picior complex, complicat de tratat. Deasemenea, alte complicatii pot aparea: cresterea riscului de recidiva sau aparitia la scurt timp a deformarilor reziduale care vor necesita interventii chirurgicale corectoare. 

  3. Dupa seria de imobilizari gipsate care vor duce la corectia piciorului (talpa sa fie dreapta si rotatia piciorului din glezna spre exterior, sa fie peste 60-70 grade de mobilitate) urmeaza o mica interventie chirurgicala in care se sectioneaza tendonul achilean complet, pentru a obtine si ultima parte a corectiei piciorului, adica mobilizarea piciorului in flexie dorsala(ridicarea lui catre gamba). Aceasta interventie chirurgicala se face cu anestezie locala daca copilul este mai mic de 5-6 luni, sau cu anestezie generala daca copilul este mai mare. Dupa sectionarea tendonului achilean urmeaza imediat ultima imobilizare gipsata pentru 2-3 saptamani 

  4. Ultima etapa si cea mai lunga este cea in care se va purta o orteza speciala numita PONSETI. Aceasta orteza se monteaza pe picior imediat dupa ce se indeparteaza ultimul gips, si se mentine pentru primele 3 luni, 23 ore din 24 ore. Dupa cele 3 luni, orteza se poarta numai pe timpul noptii pana la varsta de 4-5 ani.
__________________________________________________________________________________________
Contacteaza un medic specialist:

Drd. Andra Dinu

Doctorand in Medicina, Fiziokinetoterapeut

Specialist Metoda PONSETI
Dr. Valentina Contanu

+15 ani de experienta profesionala
+100 displazii de sold si 50 de luxatii de sold tratate cu succes prin tehnici non-invazive
+100 malformatii de picior stramb congenital tratate prin tehnica Ponseti sau chirurgical
+10 000 de copii in urmarire

• Atestat international PONSETI in tratamentul piciorului stramb congenital Varus Equin;
• Atestat international in ecografia de sold la nou-nascut (Prof. Graf);
• Competenta in ecografia musculo-articulara;
• Curs de analiza posturala
Ce pasi trebuie urmati in tratamentul corect al unui caz Varus-Equin.
Suntem bucurosi sa va informam ca suntem unii dintre cei trei detinatori din Romania ai acreditarilor internationale pentru tratarea piciorului Varus-Equin. Acest lucru ne permite sa tratam orice caz care ajunge la noi in clinica si deasemenea sa va facem cunoscute procedurile complete care duc la tratarea unui pacient cu picior Varus-Equin. In caz ca procedurile nu au fost cele de mai jos, este posibil ca rezultatele sa nu apara sau sa apara complicatii.
Pasul unu
Alege intotdeauna un medic certificat!
Pasul doi
Aplica strict METODA PONSETI
Pasul trei
Asigura-te ca esti pe drumul cel bun
Pasul patru
Mentinerea corectiei piciorului
Pasul cinci
Felicitari! Copilul merge normal
Copyright © Orto-Clinic 2016  ·  Toate drepturile rezervate  ·  0213 241 419  ·   please enable javascript to view  ·  by yetika.net